• Nederlands
  • Deutsch
  • Français
  • English
+31 (0)117 45 36 40 +31 (0)6 51 65 96 97
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Français
  • English

boonmanderidder@zeelandnet.nl

+31 (0)117 45 36 40

+31 (0)6 51 65 96 97

Omgeving

Spuiplein Breskens

Strand

Strand van Breskens Strand van Breskens

Breskens ademt de sfeer van de zee uit. Het is vanouds een vissersplaats met een goed bereikbaar strand. Vanuit Breskens strekt het strand zich met een lengte van maar liefst elf kilometer uit tot aan natuurreservaat ’t Zwin. Bekende badplaatsen die u onderweg tegenkomt zijn Cadzand-Bad en Nieuwvliet. Een leuke bezigheid is het zoeken naar haaientanden. Zowat elk strand kent zijn eigen strandpaviljoen. Op de terrassen daar is een zonsondergang een fenomenaal plaatje.

Haven

Haven van Breskens Vissersboot in Breskens

In de jacht- en vissershaven van Breskens is er volop bedrijvigheid. U bent er als bezoeker van harte welkom. U kunt zelfs een kijkje nemen in de vismijn waar dagelijks de visafslag plaatsvindt. Ook een bezoek aan het Visserijmuseum is zeker de moeite waard. En wat natuurlijk niet vergeten mag worden is het happen van een lekker broodje verse vis.

Westerschelde

Fietsen op de Panoramaweg in Breskens Fast Ferry tussen Breskens en Vlissingen

Vanaf de Panoramaweg heeft u een fascinerend zicht op het scheepvaartverkeer op de Westerschelde. En wilt u de Westerschelde eens van dichtbij meemaken? In Breskens zijn er rederijen die rondvaarten en boottochten organiseren. De kans is groot dat u dan ook zeehonden kunt spotten, terwijl ze liggen te zonnen op de zandplaten.

Voor een gering bedrag kunt u met het fiets-voetveer een overtocht maken van Breskens naar Vlissingen. Vanaf daar is een uitstapje naar Middelburg, Veere of Zierikzee prima te doen.

Natuur, rust en ruimte

de polders rond Breskens kreek in de polders rond Breskens

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Zeeuws-Vlaanderen. De kronkelende dijken, verborgen kreken, oneindige landweggetjes met oude knotwilgen zijn een lust voor het oog. De schoonheid van dit landschap nodigt dan ook uit tot het maken van lange fiets- en wandeltochten. Bij het VVV-kantoor kunt u diverse interessante routekaarten verkrijgen www.routebureauzeeland.nl. Kenmerkend is de rust en ruimte in de streek. Het is zonder twijfel een ideale plek om te onthaasten.

Bourgondische gezelligheid

Molen Sluis Belfort Sluis

Zeeuws-Vlaanderen staat voor gemoedelijkheid en Bourgondische gezelligheid. We lijken in dat opzicht op onze zuiderburen, de Belgen. U kunt heerlijk genieten van de talloze goede restaurants die onze streek rijk is. Een echte publiekstrekker is het historische koopstadje Sluis. De winkels, restaurants en cafés zijn daar maar liefst zeven dagen per week geopend.

Cultuur

Aan cultureel erfgoed ontbreekt het niet in Zeeuws-Vlaanderen. Alom bekend is Aardenburg. Deze oudste stad van Zeeland was ooit een belangrijke Romeinse vesting. Het stadje met haar Archeologisch Museum en 1000 jaar oude Sint Baafskerk is een bezichtiging waard. Groede is een pittoresk, schilderachtig plaatsje waar u het ambachtelijke Slijkstraatje (museumstraatje) niet mag overslaan. IJzendijke heeft een prachtige oude markt die in de 17de eeuw onder Prins Maurits als militair oefenterrein fungeerde. In het streekmuseum zijn er verschillende exposities die betrekking hebben op de streek. In Oostburg vindt u het Ledeltheater met een rijk programma aan film, theater en muziek.

België

Brugge Brugge

Net over de grens vindt u de bekende Belgische steden Brugge en Gent. Met de auto vanuit Breskens bent u daar in ongeveer drie kwartier. Nog dichterbij bevindt zich de mondaine badplaats Knokke. Met haar boulevard en ruim duizend exclusieve boetieks waant u zich aan de Franse rivièra. Een aanrader is de kusttram die een 67 kilometer lange route beloopt van Knokke tot De Panne. Voor een gering bedrag kunt u meereizen. Onderweg kunt u, wanneer u maar wilt, uitstappen om zo kennis te maken met de diverse Belgische kustplaatsen, waaronder Blankenberge en Oostende. De historische stad Brugge trekt toeristen uit de hele wereld. Laat u eens rondleiden in een ouderwetse paardenkoets of neem een rondvaartboot. U zult versteld staan van de schoonheid van de stad.

zonsondergang panoramaweg

Zoals u ziet is er in onze streek voor elk wat wils. Appartementencomplex De Zes Sterren is ideaal gelegen om dagtrips te maken. Wilt u meer informatie en tips? Vraag het ons gerust. Wij denken graag met u mee!